Kompressionsklasser

mmHg
mmHg står för millimeter kvicksilver. Det mätte ursprungligen hur mycket kvicksilvret i en barometer steg vid olika tryck. mmHg är alltså det uttryck som används för att du ska veta vilken kompression som strumpan ger. Ju högre mmHg desto högre kompression.

12-14 mmHg Kompressionsklass Låg
För er som inte behöver så högt tryck i stödstrumpor. Kan med fördel används som resestödstrumpa I dagligt tal flygstödstrumpor.

15-22 mmHg Kompressionsklass 1 (Medium)
Dom vanligaste stödstrumporna är av kompressionsklass 1. Stödstrumpor i denna klass används för att förbättra cirkulationen i benen, vid de första tecknen på kroniskt nedsatt blodcirkulation och för att avlägsna vätskeansamling i benen. De passar också den som känner trötthetssymptom och svullnad i benen, eller har begynnande / mindre åderbråck. Dessa stödstrumpor förbättrar blodcirkulationen i benen och hjälper till att avlägsna vätskeansamling i benen. Gravid? Då är denna klass att föredra! Dessa hjälper till att minska vätskefyllda ben under graviditeten.
Behövs det mer stabilitet för den växande magen så använd stödstrumpbyxor för gravida

23-32 mmHg Kompressionsklass 2 (hög)
Denna kompressionsklass utövar ett effektivt tryck vid vristen. Lämpar sig utmärkt vid svåra åderbråck, svullna ben, svullnad efter blodpropp, efter läkning av mindre sår, vid venösa komplikationer under graviditet.

© Copyright 2011-2023 Panatta Of Sweden AB OrgNr: 556961-5809