Vad är materialet som produkterna är gjorda av?

Bomull - vanligaste fibern i strumpor, naturligt skön och mjuk mot kroppen.

Bambu - lanseras som framtidens material, miljövänligt alternativ. Bambu är ett naturligt och ekologiskt hållbart material. Materialet är mycket mjukt och andas. Bambun håller dina fötter torra, mycket bra absorberingsförmåga och är bra för känsliga fötter. Bambun är också naturligt antibakteriell, tar bort dålig lukt. .

Ull - är den vanligaste naturfibern från djurriket, ull har mycket bra fuktupptagningsförmåga. och är både formbar och elastisk. Ullfibern är värmeisolerande, ull värmer även i vått tillstånd då inte fukt kan tränga in i de feta fibrerna. Ullen både andas och värmer. .

Elastan - är en polyuretan-fiber som är mycket elastisk. Den används till töjbara textilier. Elastan tål både kemikalier och transpiration bra och används bland annat i tyg till underkläder, badkläder och strumpor.
Vanliga varumärken baserade på elastan är lycra och spandex

Polyamid - syntetfiber som är mer elastisk är polyester, låg fukt-absorption och värmetålig, dock ej så bra som polyester.

Akryl - syntetfiber som påminner lite om ull men inte dess egenskaper. Håller formen och är färghållfast.

Polyester - syntetfiber, relativt stark fiber med låg fukt-absorption. Bra elasticitet och värmetålig.

Modal - är en syntetfiber som påminner om bomull men är ett bättre miljöval, modalen är mjuk, andas och suger upp fukt. .

Coolmax - är ett fukttransporterande material som ser till att dina fötter är torra och fräscha under hela din aktivitet. Själva funktionen ligger i fibrerna som transporterar fukten från huden till utsidan av strumporna där den kan avdunsta. .

Thermolite - transporterar snabbt bort fukt och är mycket värmebevarande. Thermolite är tre gånger så varm som vanlig kompaktfiber. Varm och slitstark.

Q-skin polyamide - elastiskt och bekvämt. Q-SKIN® är en polyamid 6.6-fiber i vilken silverjoner sätts in direkt under spiningsprocessen, vilket innebär att den begränsar bakterietillväxt och förhindrar kroppslukt. Q-SKIN® tar hand om huden och ger bäraren andningsförmåga, fräschör, hygien och komfort.

© Copyright 2011-2024 Panatta Of Sweden AB OrgNr: 556961-5809