Stödstrumpor för gravida

Det är vanligt att få svullna ben under graviditeten och genom att använda stödstrumpbyxor utformade för gravida kan du få lindrat dessa besvär.
Du kan även använda vanliga stödstrumpor, du hittar massor av olika stödstrumpor hos oss, även stay-up stödstrumpor går bra. Vill du däremot ha stöd även för magen är stödstrumpbyxor för gravida perfekt för dig.

Åderbråck under graviditet minskas med stödstrumpor

Utöver att stödstrumporna minskar svullnad i ben och fötter, hjälper de även till att minska uppkomst av åderbråck och vid högre kompression minskar de även risk för blodpropp. Strumporna kan inte ta bort redan uppkommen åderbråck, men kan förhindra att nya åderbråck skapas och även motverka att befintlig sådan förvärras. Börja med stödstrumpor för gravida tidigt för att minska risken för åderbråck.

Under graviditeten så händer många olika förändringar och påfrestningar för kroppen, dessa är också väldigt individuella för vem som upplever vilka, men gemensamt tillhör ex. viktökningen och att livmodern växer. Viktökningen och att livmodern växer gör att venerna utsätts för extra tryck, samtidigt som att kroppen producerar extra blod som dessutom är tjockare – för fostrets skull – gör att blodcirkulationen hämmas i kroppen. När blodcirkulationen är sämre kan koncentrationen av progesteron samlas i dina ben och göra att venernas kärlväggar ger efter – och på så sätt skapa åderbråck.

Svullna ben & fötter när man är gravid

Som nämnt är det vanligt med svullna ben och fötter under graviditeten och kan lindras genom stödstrumpor, och stödstrumpbyxor när magen blivit större. Svullnaden uppstår delvis då kroppen samlar på sig vätska och delvis av den ökade blodproduktionen i kroppen. Genom kompressionen av strumporna ökar du blodcirkulationen och hjälper kroppen att transportera bort vätskan, och på så sätt minska svullnaden. Svullna ben och fötter under graviditet kan vara smärtsam – när strumporna hjälper till att minska svullnaden lindras samtidigt smärtan som medföljde.

Stödstrumpor eller stödstrumpbyxor för gravida?

Vi rekommenderar stödstrumpor till att börja med, dessa minskar svullnad i ben, vader och fötter – samt minskar risk för åderbråck.

När magen börjar växla och du känner att du behöver lite magstöd så passar även stödstrumpbyxor för gravida. Dessa gör samma sak som stödstrumporna, fast hela vägen upp och ger stöd för magen.

© Copyright 2011-2023 Panatta Of Sweden AB OrgNr: 556961-5809